Hyllie-fastighet tilldelas internationell certifiering

CERTIFIERING Eden i Hyllie, beläget utanför Malmö, har blivit den första fastigheten i Sverige att erhålla WELL Core Platinum-certifiering, vilket är den högsta nivån inom den internationella byggstandarden.

Hyllie-fastighet tilldelas internationell certifiering

Castellums fastighet Eden, som färdigställdes år 2021 och har en uthyrningsbar yta på 7 600 kvm, är utformad med ett starkt fokus på hälsa, natur och service för att främja välbefinnandet hos hyresgästerna. En av de framstående egenskaperna är användningen av olika typer av växtlighet och naturelement som har integrerats i hela byggnaden.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

För att erhålla WELL Core Platinum-certifieringen har Eden genomgått omfattande tester och en slutlig utvärdering utförd av Green Business Certification Inc. (GBCI).

– Vi är oerhört stolta över att vara först i Sverige att uppnå den högsta nivån av WELL Core-certifiering. Det är resultatet av ett omfattande arbete och visar att Castellum ligger i framkant i att utveckla hållbara fastigheter där företag och människor växer och mår bra, säger Ola Orsmark, region vd Castellum Öresund, i en kommentar.

WELL-certifieringen har utvecklats i samarbete med forskare, läkare och arkitekter och omfattar tio olika kategorier som har betydelse för människors hälsa: luftkvalitet, vattenkvalitet, ljusmiljö, ljudnivåer, näring, fysisk aktivitet, termisk komfort, materialval, social gemenskap och övergripande välbefinnande.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan