Jeanet Corvinius tar över som vd på Kvalitetsbygg

Karriär Jeanet Corvinius blir byggkoncernen Kvalitetsbyggs nya vd. I sin tidigare roll var hon regionchef för Stockholm-Mälardalen i entreprenadbolaget Wästbygg.
– Jag kommer komma med mycket arbetsglädje och energi, men också enkelhet och tydlighet, säger hon.

Jeanet Corvinius tar över som vd på Kvalitetsbygg
Jeanet Corvinius har 25 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen. Foto: pressbild

I oktober tillträder Jeanet Corvinius vd-posten på byggkoncernen Kvalitetsbygg. Hon har tre ledord som beskriver hennes ledarstil och ambitioner med positionen: enkelhet, tydlighet och hjärta.

– Jag kommer komma med mycket arbetsglädje och energi, men också enkelhet och tydlighet. Det här med strukturer och ordning är något som är viktigt att ha med sig. Där finns det fördelar med de större bolag jag varit på, det tar jag med mig, säger hon.

”Viktigt att bygga vidare på det som är bra”

Hennes senaste uppdrag var som regionchef för Stockholm-Mälardalen i entreprenadbolaget Wästbygg. Hon är även ordförande för branschföreningen Byggcheferna och ledamot i Ledarnas förbundsstyrelse. Hon har 25 års erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen bakom sig när hon tar sig an Kvalitetsbygg som har cirka 100 anställda.

– Jag kommer också fokusera på det vi gör med stort hjärta. Det ska vara roligt att gå till jobbet och kul att göra jobbet. Allt ska inte göras om, det är viktigt att bygga vidare på det som är bra. Kvalitetsbygg har fantastiskt bra omdömen från slutkunder så det kommer jag upplysa om.

Vad ser du för utmaningar?

– Det är ju tuffa tider och vi kommer kanske gå in i ett ännu tuffare läge än vi är i dag. Samtidigt finns det något bra i det, det är mycket lättare att hitta duktiga medarbetare när det är mycket varsel och uppsägningar.

Enligt styrelseordföranden Peter Follin är värvningen av Jeanet Corvinius en del av satsningen på att ta företaget till nästa nivå.

– Det passar väl ihop med Kvalitetsbyggs vision att med ärligt engagemang och nytänkande i alla delar av verksamheten bli ännu starkare tillsammans med våra kunder och partners, säger han i ett pressmeddelande.

Jeanet Corvinius ersätter Per Andersson, som kommer arbeta med affärsutveckling inom moderbolaget Kvalitetsgruppen. Hon tillträder den 16 oktober.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan