Hon blir Moelven Byggmoduls första hållbarhetschef

Karriär Moelven Byggmodul växlar upp sitt hållbarhetsarbete och anställer Cecilia Ullman som företagets allra första hållbarhetschef. Hon tillträdde sin roll den 14 augusti och kommer att vara baserad i Torsby.

Hon blir Moelven Byggmoduls första hållbarhetschef

Cecilia Ullman kommer direkt från sin roll som miljöchef på Uddeholm, där hon under 22 år aktivt bidragit till att bygga upp företagets arbete inom miljö och hållbarhet från grunden. Hon har även forskningsbakgrund inom miljömedicin från Göteborg och erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör i Hagfors kommun.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Det känns enormt spännande och jag är otroligt ödmjuk inför rollen som hållbarhetschef på Moelven Byggmodul. Skogen ligger mig väldigt nära hjärtat. Jag har också hört mycket gott om Moelven som arbetsgivare, säger Cecilia Ullman.

För att uppnå hållbarhet på alla nivåer – socialt, ekonomiskt och miljömässigt – betonar hon vikten av att arbeta tvärfunktionellt och ha en helhetsbild i arbetet. 

– Mycket finns redan på plats, det handlar om att sy ihop det och finna en väg framåt som blir bäst för företaget. Internt så utgår hållbarhet från medarbetaren och en hållbar organisation, som för mig är otroligt viktigt. Att man har engagerade medarbetare som vill gå till jobbet, inte att de måste. Är du mer engagerad gör du det lilla extra, säger hon.

Cecilia är det senaste tillskottet i en ledningsgrupp som förnyats sedan våren. Vd Henrik Asp kommer senast från Nordic Paper och har erfarenhet från ledande uppdrag på företag som Billerud och Uddeholm. Han har varit aktiv i rekryteringen av sin nya kollega och de kommer att samarbeta nära framöver. För honom är närvaron av en hållbarhetschef självklar i dagens verksamhet på Moelven Byggmodul.

– För vår del som bygger i trä kan man verkligen säga att hållbarhet är en nyckel i våra affärer. Men för att fortsätta vara den bästa leverantören i branschen behöver vi ligga i framkant, säger Henrik Asp.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan