Sveafastigheter får ny chef för social hållbarhet

Karriär Rebecca Rubin blir affärsutvecklare och ny chef för social hållbarhet och hos Sveafastigheter. Hon kommer närmast från White Arkitekter där hon haft fokus på socialt värdeskapande i stadsutveckling.

Sveafastigheter får ny chef för social hållbarhet
Rebecca Rubin blir ny chef för social hållbarhet och affärsutvecklare hos Sveafastigheter. Foto: Sveafastigheter

Sveafastigheter stärker upp med en affärsutvecklare med fokus på social hållbarhet – Rebecca Rubin. Hon är arkitekt SAR/MSA och stadsplanerare. Hon undervisar på Arkitekturskolan KTH och kommer närmast från White Arkitekter. Där har hon lett White Research Teams stadsbyggnadsenhet och arbetat med att utveckla socialt värdeskapande i stadsbyggnadsprocessens alla skeden.

– För oss på Sveafastigheter är det centralt att människor som bor hos oss ska trivas, känna sig trygga och må bra. Med Rebecca Rubin stärker vi fokuset ytterligare på att skapa hem med omtanke som sträcker sig långt utanför våra husväggar, säger Viktor Mandel, vd, i ett pressmeddelande.

Har arbetat med Sveafastigheter

Rebecka Rubin är flerfaldigt prisbelönt och nu aktuell genom Arkus forskningsprojektet ”bostadens utifrån barnens behov”.
– Jag har arbetat tillsammans med Sveafastigheter under en tid. Förtagets öppenhet, vilja och förmåga att arbeta på nya sätt för att skapa värden för fler har lockat mig att arbeta inom organisationen, säger hon, och fortsätter:

– Bostaden är grundfundamentet i allas livsmiljö och att skapa bostäder för fler är en av samtidens största utmaningar. Jag ser framemot att utveckla och utmana tillsammans med Sveafastigheter.

Hon börjar sin nya tjänst 1 mars och ingår i ackvisitionsteamet som leds av Lars Gärde, affärsutvecklingschef.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan