Ny energiexpert på Sveriges Allmännytta

Karriär Björn Berggren är ny energiexpert på Sveriges Allmännytta.
Han kommer närmast från Skanska Sverige där han haft en rad olika roller, senast som utvecklingsledare.

Ny energiexpert på Sveriges Allmännytta
Björn Berggren, energiexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Sveriges Allmännytta

– Vi är självklart väldigt glada för att Björn Berggren har valt att ansluta sig till vårt team. Jag är övertygad om att medlemsföretagen kommer att få en riktigt kompetent samtalspart i allt från komplexa frågeställningar till nyttiga tips i den dagliga verksamheten, säger Jonas Högset, fastighet- och hållbarhetschef på Sveriges Allmännytta, i en kommentar.

Jobbat med netto-nollenegi-bostäder

Under de senaste åren har Björn Berggren arbetat som utvecklingsledare där han samordnat och drivit utvecklingsprojekt inom byggnadstekniska installationer.

Innan dess var han gruppchef för Skanskas energigrupp. Där har han deltagit i en rad spjutspetsprojekt, bland annat netto-nollenergi-bostäder och kontor i Sverige och internationellt.

Fokus på energifrågor på Sveriges Allmännytta

2019 doktorerade han på Lunds tekniska högskola (LTH) och hans avhandling fokuserade på energi- och fuktprestanda för energieffektiva byggnader, med hänsyn till framtida klimatförändringar.

På Sveriges Allmännytta blir hans fokus energifrågor, bland annat inom ramen för Allmännyttans klimatinitiativ i de delar som rör energieffektivisering och att reducera effekttoppar.

”Tillsammans kan vi göra ännu mer”

Han kommer arbeta med Prisdialogen, Nils Holgersson-rapporten samt ge stöd till Sveriges Allmännyttas medlemmar, inte minst i form av utbildningar.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Sveriges Allmännytta. Jag tror på och gillar den svenska modellen med bra hyresrätter för alla. Likaså ser jag den stora potential som finns bland medlemsbolagen att arbeta med energieffektivisering och minskad miljöpåverkan, inte minst i det befintliga beståndet. Det har redan gjorts mycket och tillsammans kan vi göra ännu mer, säger Björn Berggren.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan