Nya steg mot energipositiva stadsdelar

ENERGI Järfälla kommun har som mål att bli klimatneutral senast år 2030. Som en del av detta mål har kommunen initierat en satsning på energipositiva områden – och nu har man skrivit sin första avsiktsförklaring.

Nya steg mot energipositiva stadsdelar
Järfälla kommun har målsättningen att vara en klimatneutral kommun 2030.

I ljuset av den pågående klimat- och energikrisen ökar behovet av att skapa en hållbar byggd miljö, särskilt i våra städer som för närvarande står för 70 procent av de globala koldioxidutsläppen. Som ett svar på detta har Järfälla kommun, i samarbete med Winge Bygg, Samsung Service och White Arkitekter, beslutat att utveckla kvarteret Solbacken – ett energipositivt område inom kommunen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Nu tar de nästa steg genom att underteckna en avsiktsförklaring.

  – Hållbar stadsbyggnad är ett prioriterat område när Järfälla växer. Satsningen på energipositiva områden är mycket positiv för att minska utsläppen och ett stort framsteg inom byggnation, säger Megha Huber, hållbarhetschef, Järfälla kommun, i en kommentar.

  Utöver att bidra till Järfällas strävan mot klimatneutralitet, hoppas aktörerna att projektet kommer att påskynda utvecklingen av energieffektiva byggnader och minska energi- och driftskostnaderna för både invånare och verksamheter i området.

  – Det är genom samverkan vi lyckas med denna typ av pionjärprojekt. Solbacken har alla möjligheter att bli ett område där människor, natur och företag kan blomstra inom ramarna för en hållbar framtid, Lise-Lott Larsson Kolessar, hållbarhetsstrateg, White Arkitekter.

  Målsättningen är att kvarteret Solbacken ska vara färdigställt 2025.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan