Så satsar kommunbolaget på förnybart

Energi Ängelholmslokaler, det kommunala samhällsfastighetsbolaget i Ängelholm, gör en satsning på förnybar energi. Under maj och juni får två förskolor i kommunen solcellsanläggningar.

Så satsar kommunbolaget på förnybart

Förskolan Eken har blivit den första att få en solcellsanläggning från Ängelholmslokaler. Installationen, med en effekt på 37 kWp, förväntas generera över 34 000 kWh per år.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Vi är jätteglada över att vår första solcellsanläggning nu har kommit på plats. Förutom att den hjälper oss att minska våra driftskostnader bidrar vi också till hållbar lokal energiproduktion vilket känns bra, säger Pernilla Nevsten, vd på Ängelholmslokaler, i en kommentar.

juni kommer Ängelholmslokaler att installera en solcellsanläggning även på Hjärnarps förskola, belägen i den norra delen av kommunen.

Utöver investeringarna i solceller fokuserar Ängelholmslokaler även på att bygga upp laddinfrastruktur för el- och hybridbilar. Som en del av detta initiativ kommer låg- och mellanstadieskolan Villanskolan att utrustas med laddstolpar under sommarlovet. Primärt avsedda för skolpersonal och besökare kommer dessa laddstolpar även vara tillgängliga för allmänheten att använda.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan