Byggelement anställer KMA-samordnare

Arbetsmiljö Byggelement förstärker organisationen med en KMA-samordnare. Helena Svernling kommer bland annat att ta ett helhetsgrepp om det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Byggelement anställer KMA-samordnare
Helena Svernling är ny KMA-samordnare på Byggelement. Foto: Byggelement

Helena Svernling har de senaste åren haft rollen som processledare och arbetsmiljöingenjör inom företagshälsovården. Som KMA-samordnare (kvalitet, miljö och arbetsmiljö) på Peabs dotterbolag Byggelement kommer hon att få en central roll i företagets förbättringsarbete.

”Nöjda medarbetare är friskare”

– Arbetsmiljö och kvalitet är intimt förknippade med varandra. Nöjda medarbetare är friskare och personalomsättningen minskar. Det ger goda förutsättningar för att leverera kvalitet, vilket i förlängningen leder till fler affärer, säger Helena Svernling, i en kommentar.

Utbildad på KTH

Helena Svernling har fått sin utbildning på KTH (Kungliga tekniska högskolan) där hon läste programmet Teknik, hälsa och arbetsmiljöutveckling. Hon har även en bakgrund inom biokemi.

Ska jobba med arbetsmiljö även för Smidek och K-system

–Byggelement strävar alltid efter att vara en ansvarsfull arbetsgivare där alla ska vara trygga och må bra på jobbet, samt en pålitlig samarbetspartner till våra kunder. Därför känns det tryggt att kunna förstärka KMA-avdelningen med Helena som är en erfaren och mycket kunnig samordnare inom dessa områden, säger Jörgen Danielsson, KMA-chef på Byggelement.

Helena Svernling blir anställd i Byggelement men kommer även jobba med frågor inom arbetsmiljö för Smidmek och K-System.Hämtar fler artiklar
Till startsidan