De ska bygga klimatsmart i Hyllie

HÅLLBART BYGGANDE Nu står det klart vilka nio byggföretag som tilldelas markreservationer i Hyllie.

De ska bygga klimatsmart i Hyllie
Illustration: Normaimages.

När Malmö stad planerade bygget öster om Hyllievångsparken, ville de ha förslag med fokus på klimatomställning och bra design. De ställde krav på att koldioxidutsläppen skulle vara så låga som möjligt. Byggföretagen fick i uppdrag att göra en klimatkalkyl som ska följas under hela byggprojektets tid.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Det har varit ett mycket stort intresse från marknaden och vi har fått in väldigt många intressanta förslag både när det gäller klimatfrågan och den arkitektoniska kvaliteten. Det finns även en bra bredd bland byggaktörerna vilket bådar gott inför det framtida arbetet, säger Camille P Cederberg från Malmö stad som varit ansvarig för markanvisningen, i en kommentar.

De företag som valdes ut är: ALFA Limhamn AB, ByggVesta AB, INKLD Projektutveckling Theta AB, JM AB, Magnolia Projektbolag, Riksbyggen ek för, Skanska Projektutveckling Sverige AB, Sundprojekt Bostads AB och Volito Fastigheter.

Projektet inkluderar fyra bostadskvarter, två kontorsbyggnader, en förskola, en mobilitets- och parkeringsanläggning, allmänna gator och ett nytt torg. Det är även Malmös senaste stadsdel som är certifierad enligt Citylab.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan