Helsingborg satsar på lokal matproduktion i nytt projekt

STADSODLING I ett utvecklingsprojekt i Helsingborg kommer staden tillsammans med Ikea och Helsingborgshem skapa tre nya mötesplatser där lokal odling,  matproduktion  och marknadsförsäljning står i fokus. Syftet är att skapa möjligheter för sysselsättning, företagande samt fler mötesplatser.

Helsingborg satsar på lokal matproduktion i nytt projekt
The Garden Drottninghög Visionsskiss: Landscape Syd AB

Genom ett större dialogprojekt kring stadsdelen Drottninghög har Helsingborgshem intervjuat 250 personer som bor där. Och fått veta att många efterfrågar fler mötesplatser utomhus.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

FAKTA

Drottninghög

Drottninghög är under förändring och omfattas av det stadsövergripande utvecklingsprojektet DrottningH. Tillsammans med Oceanhamnen, City och Gröningen är stadsdelen en av huvudplatserna under H22 City Expo sommaren 2022.

Källa: Helsingborgshem

Nu har fastighetsbolaget Helsingborgshem och Helsingborgs stad kommit överens med Ikea om ett samarbete för att tillsammans skapa tre nya mötesplatser på Drottninghög. De går under namnen The Garden, The Kitchen och The Market.

Enligt ett pressmeddelande från Helsingborgshem är syftet med dem att skapa möjligheter för sysselsättning, företagande samt fler mötesplatser.

Storskalig stadsodling och marknadsplats

The Garden är en storskalig stadsodling, av frukt, grönsaker och kryddor.  The Kitchen är ett restaurangkök på aktivitetshuset Tryckeriet och The Market kommer att fungera som en handels- och mötesplats där lokala entreprenörer ges möjlighet att nå ut till en större publik med sina varor och tjänster.

Det som produceras i The Garden kommer att säljas dels via The Kitchen och The Market och dels via olika restaurangkök, bland annat på Ikeas varuhus.

–Vi ser att många efterfrågar fler mötesplatser utomhus, något som samarbetet med Ikea kommer att bidra med. Därför är det fantastiskt roligt att välkomna Ikea till Drottninghög och vi ser fram emot att tillsammans med både invånare, Ikea och andra aktörer skapa innehåll som bidrar till att Drottninghög blir en destination för hela regionen, säger Mikaela Åberg, projektledare stadsdelsutveckling på Helsingborgshem i ett pressmeddelande.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan