Hon blir Riksbyggens nya hållbarhetschef

KARRIÄR Från 1 september blir Johanna Bjurskog hållbarhetschef på Riksbyggen. Hon kommer att fokusera på att öka företagets återbruk, biologiska mångfald och sociala hållbarhet.

Hon blir Riksbyggens nya hållbarhetschef
Johanna Bjurskog är Riksbyggens nya hållbarhetschef.

Johanna Bjurskog kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert och projekt- och förändringsledare för klimatfärdplan på Riksbyggen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Jag är oerhört taggad på att ta mig an Riksbyggens hållbarhetsarbete tillsammans med ett fantastiskt team. Både den gröna omställningen och social hållbarhet är frågor jag brinner för, säger hon i en kommentar.

Johanna, som är certifierad förändringsledare och statsvetare i grunden, har ägnat sitt yrkesliv åt bostads-, bygg- och hållbarhetsfrågor. Innan Johanna började på Riksbyggen var hon kanslichef för Kommittén för modernare byggregler. Hon har också erfarenhet från både nationella och internationella roller i Regeringskansliet, myndighet, kommun och branschorganisation.

– För att skynda på omställningen krävs också politiska insatser. För att säkerställa ett minskat klimatavtryck från nyproduktion av bostäder bör regeringen införa gränsvärden i klimatdeklarationerna redan 2025. För det befintliga bostadsbeståndet behövs ett grönt stöd till bostadsrättsföreningar för att fler ska kunna göra mer snabbare, avslutar Johanna Bjurskog.

Johanna Bjurskog efterträder tidigare hållbarhetschef Karolina Brick, som nu går över till Hemsö.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan