Lundellska skolan blir cirkulär

ÅTERBRUK Snart flyttar eleverna in i de gamla militärkasernerna på Polacksbacken, där de möts av en modern studiemiljö med fokus på cirkularitet.

Lundellska skolan blir cirkulär
Foto: PE Teknik & Arkitektur.

Lundellska skolan i Uppsala, även känd som ”Skrapan”, är en kommunal gymnasieskola med musikprofil och lång historia. Nu flyttar skolans cirka 1 200 elever till nya lokaler på Polacksbacken, ett kulturminnesklassat område med före detta militärkaserner.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?
Foto: PE Teknik & Arkitektur.

Hemsö, fastighetsägaren, har nyligen totalrenoverat fem hus som tillsammans sträcker sig över 10 000 kvadratmeter. Renoveringen har tydligt fokuserat på cirkularitet och prioriterat återanvändning av både byggnadsdelar och teknik.

Inredningsarkitekter från PE Teknik & Arkitektur fick uppdraget att formge miljön. De arbetade nära skolverksamheten och samordnade med flera discipliner under planeringsprocessen.

Foto: PE Teknik & Arkitektur.

Enligt inredningsarkitekterna är möbelarrangemanget flexibelt och mångsidigt, vilket möjliggör anpassning av placering och användning över tiden. 30 procent av inredningen utgörs av renoverade befintliga möbler medan de nyinköpta möblerna är av hög kvalitet och designade för framtida renovering och återanvändning.

– Projektet är unikt med sin cirkularitet och strävan efter minsta möjliga koldioxidavtryck. Det har varit både spännande och utmanande att utifrån de ingångsvärdena skapa en modern, välfungerande undervisningsmiljö i de fantastiskt vackra och delvis kulturmärkta lokalerna, säger Anki Andersson och Andreas Säfwenberg, inredningsarkitekter på PE, i en kommentar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan