Malmö stad lanserar klimatkontrakt

KLIMAT Nu lanserar Malmö stad Klimatkontrakt Malmö. Syftet är att Malmö som geografisk plats ska nå klimatmålen enligt Parisavtalet. Initiativet ska också ta till vara på Malmöbornas och näringslivets initiativ, idéer och insatser.

Malmö stad lanserar klimatkontrakt
Foto: Adobe Stock

År 2020 signerade Malmö stad och innovationsprogrammet Viable Cities de första klimatkontrakten i Europa. Nu  lanserar staden Klimatkontrakt Malmö.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Syftet är att Malmö som geografisk plats ska nå klimatmålen enligt Parisavtalet. Enligt ett pressmeddelande ska initiativet också ta till vara på Malmöbornas och näringslivets initiativ, idéer och insatser för ett hållbart Malmö 2030.

– Ingen klarar ensam att göra den omställning som krävs för att klara klimatmålen i Parisavtalet. Någon måste gå före. I Malmö finns ett stort intresse från såväl näringsliv som Malmöbor att ta ett större ansvar än bara det egna intresset. Med vårt redan erkända klimat- och miljöarbete har vi goda möjligheter att leda vägen för andra, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö i en kommentar.

Genom att signera Klimatkontrakt Malmö åtar sig företag, organisationer, akademi och invånare att bidra med egna formulerade klimatåtaganden.

Samtidigt lovar Malmö att olika aktörer tillsammans ska kratta vägen med lokala beslut och driva på den nationella politiken för att låta Malmö gå före. Det kan handla om att etablera testbäddar i Malmö, möjliggöra nya samarbeten eller identifiera möjligheter till att söka extern finansiering.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan