Ny trygghetsmodell för platssamverkan

SOCIAL HÅLLBARHET Stiftelsen Tryggare Sverige och Svenska stadskärnor lanserar nu en modell för att stödja fastighetsägare och kommuner som vill skapa trygga och attraktiva stadsmiljöer

Ny trygghetsmodell för platssamverkan
Foto: Adobe Stock

Organisationen Svenska stadskärnor och stiftelsen Tryggare Sverige lanserar tillsammans en ny modell för att starta och driva platssamverkan. Enligt ett pressmeddelande är målet säkra, trygga och attraktiva offentliga miljöer.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  – Platssamverkan handlar om att offentliga och privata aktörer går samman för att hantera situationen och utmaningarna i ett avgränsat område. Arbetet är inriktat på frågor som rör säkerhet, utbud, attraktivitet, renhållning och aktiviteter för att skapa offentliga miljöer som tillgängliga och välkomnande för olika målgrupper, säger kulturgeografen och stadsplaneraren Erika Sjöqvist i en kommentar.

  Modellen som omfattar en handlingsplan i fyra steg har utvecklats med stöd av Vinnova och har testats i fyra kommuner i Mellansverige i samarbete med Länsstyrelserna i Dalarna och Västmanland.

  Läs mer här

   

   

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan