Hållbart kontor ska byggas i Borås

Hållbart byggande Byggnaden uppförs i limträ och KL-trä, helt under väderskydd och ska miljöcertifieras enligt P-märkning av RISE.

Hållbart kontor ska byggas i Borås

På industriområdet Pantängen, centralt beläget i Borås, planerar RO-gruppen att bygga ett nytt kontorskomplex på uppdrag av Borås Stad. Målet är att skapa långsiktigt hållbara kontor och arbetsplatser, inklusive en gemensam plats för Servicekontorets IT-avdelning, som för närvarande är avskild från de övriga funktionerna på Servicekontoret.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Det känns jätteroligt att vi vunnit upphandlingen av Pantängen. Den nya kontorsfastigheten kommer stärka Borås Stads fastighetsbestånd ur ett hållbarhetsperspektiv, samtidigt som vi får fortsätta leverera CO2-effektiva fastigheter säger Pierre Svedberg, entreprenadchef på RO-Gruppen, i en kommentar.

Byggnaden konstrueras med limträ och KL-trä, helt under skydd mot väderförhållanden, och den planeras att miljöcertifieras enligt P-märkning av RISE. Målet med P-märkt innemiljö är att säkerställa en hög standard på innemiljön. Detta åstadkoms genom att byggnaden erhåller tekniska förutsättningar för att främja en god innemiljö samt genom att ett effektivt förvaltningssystem implementeras för att bibehålla en hög innemiljökvalitet genom kvalitetssäkrad drift och förvaltning.

Den nya byggnaden omfattar en yta på 2 000 kvm och kommer att hysa cirka 70 arbetsplatser. Ordervärdet för projektet uppgår till cirka 45 miljoner kronor och produktionen på plats har redan påbörjats. Planen är att projektet ska vara klart under sommaren 2024.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan