Nytt verktyg ska förenkla kundernas hållbarhetsarbete

Material Kraven på att redovisa klimatavtryck ökar snabbt. En bygghandelskedja lanserar nu ett digitalt verktyg för miljörapportering.

Nytt verktyg ska förenkla kundernas hållbarhetsarbete
Foto: Adobe stock.

Beijer Byggmaterial lanserar nu ett nytt digitalt verktyg för miljöredovisning, som ger kunder möjlighet att enkelt överskåda sin klimatpåverkan och skapa en klimatkalkyl.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Vi vet att detta är mycket efterfrågat bland våra kunder och vi har lagt ner stor omsorg på att få till ett så enkelt, träffsäkert och effektivt verktyg som möjligt. Hållbarhet är en central del i vår strategi och vi är oerhört stolta över att vi är med och driver den här utvecklingen framåt, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial, i en kommentar.

Klimatverktyget finns tillgängligt på Beijers webbplats under avsnittet ”mina sidor.” Där kan kunder enkelt hämta projektdata, exportera den som pdf eller excel-fil, och använda den för att skapa en klimatdeklaration. Genom att klicka på en knapp kan man också få information om koldioxidutsläpp och återvunnet material för en enskild produkt eller en hel varukorg, vilket ger kunderna möjlighet att göra mer informerade inköp.

Alexandra Rosenkvist, Miljö- och hållbarhetchef på Beijer, berättar att verktyget är en del av bygghandelskedjans satsning inom digitalisering och hållbarhet.

– Vi är övertygade om att det kommer att underlätta för våra kunder och bidra till att krångligt blir enkelt, avslutar hon.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan