Otippade draget: Så ska nya stadsdelen bli socialt hållbar

Social hållbarhet Hur ska social hållbarhet skapas i en framväxande stadsdel? Umeå kommun tar hjälp av ett gäng konstnärer och musiker för att hitta svaret.

Otippade draget: Så ska nya stadsdelen bli socialt hållbar
Flygbild över Tomtebo strand. Foto: Umeå kommun.

Det är i samband med bebyggelsen av Umeås nya stadsdel Tomtebo strand som en rad kreatörer bjuds in för att utforska hur social hållbarhet kan skapas och bibehållas. Målet är att skapa en grund för social hållbarhet som kan växa i takt med att stadsdelen utvecklas.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  De fem kreatörer som ingår i projektet är David Sandström, musiker, låtskrivare och musikproducent, Ebba Hallin, arkitekt och fysisk planerare, Pelle Backman, arkitekt och fysisk planerare, Åsa Cederqvist, konstnär och filmare och Tomas Mazetti, kommunikationsstrateg.

  Arbetet inleds med ett platsbesök på Tomtebo strand. I slutet av 2024 ska gruppen presentera sina förslag.

  –Det här projektet handlar om att kommunerna har en dubbel uppgift och utmaning. Behovet är stort av att snabbt bygga bostäder för att möta industriomställningen. Samtidigt måste livsmiljöerna bli attraktiva och långsiktiga för människor som redan bor här, säger Jessica Segerlund, Chef ArkDes Think Tank på uppdrag av Rådet för hållbara städer i en kommentar.

  Arbetet sker inom ramen för projektet Visioner i Norr, vilket har initierats av Rådet för hållbara städer. Umeå är en av sex kommuner som delar i projektet.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan