Rise ny partner i snabbväxande återbruksnätverk

Cirkularitet Nätverket Centrum för cirkulärt byggande (CCBuild) växer starkt.
Forskningsinstitutet Rise och Skanska är två nya tunga aktörer i nätverket.

Rise ny partner i snabbväxande återbruksnätverk
Kristina Mjörnell, affärs- och innovationsområdeschef, Rise. Pressbild: Cicci Jonson, Bilduppdraget

Branschnätverket Centrum för cirkulärt byggande (CCBuild) öppnade i våras för fler organisationer och företag att ansluta sig som associerad partner.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Antalet partners har på kort tid dubblerats.

Skanska vill öka återbruket

Bland de 30 nya aktörerna inom bygg- och fastighetsområdet finns Forskningsinstitutet Rise och Skanska.

– Vi blir samverkanspartner för att ta ytterligare steg på vår klimatresa och öka återbruket i våra projekt. Klimatutsläppen kan minskas betydligt om mer material återvinns och återbrukas. Vi vill därför öka andelen återbrukat material i våra projekt genom samverkan och lärande tillsammans med kunder och andra viktiga aktörer, säger Andrea Pap de Pesteny, som arbetar med hållbar affärsutveckling på Skanska, i ett pressmeddelande.

Forskningsinstitutet Rise blir aktivt i nätverket för att dela med sig av sin breda kompetens.

– RISE valde att gå med i CCBuild för att bidra till ett ökat cirkulärt byggande, främst med vår breda kompetens om olika byggnadsmaterial och kvalitetssäkring av material och produkter, säger Kristina Mjörnell, affärs- och innovationsområdeschef inom samhällsbyggnad på Rise.

Startar ny utbildning i cirkulärt byggande

En nyhet i höst är att Centrum för cirkulärt byggande startar digitala nätverksträffar för anställda hos anslutna företag och organisationer. Första träffen den 23 september är en introduktion till cirkulärt byggande. Temat på den andra träffen är att inventera för återbruk.

Marknadsplatsen för återbruk växer

Nätverksträffarna kallas Kunskapsbygget. De är ett led i att skapa förutsättningar för återbruk av byggmaterial i industriell skala. Och att cirkulära materialflöden ska bli norm.

Centrum för cirkulärt byggande driver även en växande marknadsplats för återbrukat material.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan