Samordnare ska underlätta hållbart samhällsbyggande i norra Sverige

Hållbart byggande Regeringen har tillsatt en samordnare för hållbart samhällsbyggande i norra Sverige.
Eva Nordström ska bland annat koordinera statliga insatser som sker med anledning av den samhällsomvandling som större företagsetableringar och företagsexpansioner medför.

Samordnare ska underlätta hållbart samhällsbyggande i norra Sverige
Eva Nordström utsedd till samordnare för hållbart samhällsbyggande i Norrbotten och Västerbotten. Foto: Husmanhagberg

Sedan december 2020 har regeringen tillsatt en samordnare för frågor om samhällsomställning vid företagsetableringar i Norrbottens och Västerbottens län.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Attraktiva bostäder och väl gestaltade livsmiljöer, där arkitektur, form, design, konst och kulturmiljö ingår, är förutsättningar för en långsiktigt hållbar rekrytering, enligt regeringen.

  Därför tillsätter de också en samordnare med uppdrag att främja koordinering av statliga insatser för hållbart samhällsbyggande och god livsmiljö i Norrbottens och Västerbottens län.

  Har tidigare jobbat som utredare för regeringen

  Till tjänsten som samordnare har man utsett Eva Nordström, som bland annat är tidigare vd för SKB. Hon var även regeringens utredare av startlån för förstagångsköpare, vars utredning presenterades i slutet av mars.

  Dessutom sitter hon numer i fastighetsmäklarkedjan Husmanhagbergs koncernbolags styrelse.

  – Att få frågan om att bidra till den samhällsomvandling som sker i norra Sverige känns både roligt, hedrande och utmanande. Ett hållbart samhällsbyggande och bostadsfrågorna ligger mig, sedan lång tid tillbaka, mycket varmt om hjärtat, säger Eva Nordström.

  Eva Nordströms uppdrag ska redovisas löpande till och med den 31 december 2024 till Finansdepartementet.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan