Sandra Runsten ny hållbarhetschef på Sweco

Karriär Sweco Sverige rekryterar Sandra Runsten som ny hållbarhetschef för divisionen Environment & Planning.
Där får hon ansvar för att utveckla divisionens strategiska hållbarhetserbjudande.

Sandra Runsten ny hållbarhetschef på Sweco
Sandra Runsten, tillträdande hållbarhetschef division Environment & Planning på Sweco. Foto: Sweco

– Jag är glad att välkomna Sandra Runsten till Sweco. Hållbar samhällsutveckling utgör grunden för våra tjänster och vi ser ständigt utökade affärsmöjligheter inom hållbarhetsområdet. Sandra kommer in med värdefulla perspektiv för att driva på det arbetet, säger Martina Söderström, divisionschef Environment & Planning på Sweco.

Ska öka Swecos affärer inom den gröna omställningen

Sandra blir en del av Swecos division Environment & Planning med 1 300 experter inom vatten och miljö, trafik- och samhällsplanering, mätningsteknik, dataanalys och statistik.

Hon kommer bland annat ansvara för divisionens övergripande strategiska hållbarhetserbjudande. Hon kommer också att ingå i Sweco Sveriges hållbarhetsråd med syfte att öka affärerna inom den gröna omställningen.

Mer än tio års erfarenhet av hållbarhetsarbete

– Jag ser mycket fram emot att bli en del av Sweco, där hållbarhetsfrågorna är centrala i allt från det enskilda uppdraget till samhällsutvecklingen i stort. Att få arbeta i denna roll tillsammans med så många experter inom området ska bli jättekul och ger stor tyngd till frågan, säger Sandra Runsten.

Sandra Runsten har över tio års erfarenhet av hållbarhetsarbete och kommer närmast från rollen som Head of Sustainability Strategy på The New Division.

Hon har erfarenhet från FN och har jobbat med hållbarhet på Microsoft. Hon har en master i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg. Sandra tillträder sin tjänst den 22 augusti.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan