SGBC förstärker ledningsgruppen

Karriär Sweden Green Building Council, SGBC, stärker organisationen med två nyckelpersoner till ledningsgruppen.
Anneli Alersjö blir ny chef för avdelningen certifiering och utveckling och Cecilia Houtkamp blir ny utbildningschef.

SGBC förstärker ledningsgruppen
Anneli Alersjö som blir ny chef för avdelningen certifiering och utveckling. Foto: SGBC

– Omställningstakten hos våra medlemmar är kritisk för Sveriges hållbarhetsarbete. Därför är det extra roligt att välkomna Anneli och Cecilia till SGBC. Jag är övertygad om att deras respektive kompetenser och erfarenhet kommer att vara mycket värdefulla för oss och våra medlemmar, säger Lotta Werner Flyborg, vd SGBC, i ett pressmeddelande.

Chef för avdelningen certifiering och utveckling

Anneli Alersjö ska leda SGBC:s arbete med hantering och utveckling av medlemsorganisationens certifieringssystem.

Hon har lång erfarenhet av miljöstandardisering och arbete på ledningsnivå hos andra medlemsorganisationer. Hon kommer närmast från Svenska Standardiseringsinstitutet (SIS) som arbetar med ISO och CEN för att skapa internationella standarder.

– Det ska bli roligt att kombinera min kompetens inom certifieringssystem och miljö i en högaktuell organisation som bidrar till arbetet att nå de svenska hållbarhetsmålen”, säger Anneli Alersjö.

Ny utbildningschef

Cecilia Houtkamp.

Cecilia Houtkamp ska ansvara för utvecklingen av SGBC:s kurser och utbildningar.

Hon har bred erfarenhet av utbildning och pedagogik inom både privat och offentlig sektor.

Innan hon började på SGBC var hon nordisk produktägare för E-learning hos Ramboll där hon hade en nyckelroll i utvecklingen av företagets digitala utbildning.

– Jag ser fram emot att få ta ett helhetsgrepp om utvecklingen av både lärarledd- och digital utbildning hos SGBC. För mig är det viktigt att skapa möjligheter till lärande som är inspirerande och ger förståelse, oavsett personens förutsättningar och kunskapsnivå inom hållbarhet, säger Cecilia Houtkamp.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan