SGBC internrekryterar ny chef för BREEAM

KARRIÄR Nu står det klart att Sweden Green Building Council (SGBC) rekryterar Marika Gille som ny chef för BREEAM.

SGBC internrekryterar ny chef för BREEAM
Marika påbörjade sin nya tjänst den 1 juli 2023.

Marika Gille ska leda SGBC:s arbete med certifieringssystemen BREEAM-SE och BREEAM Infrastructure.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Marika har en utbildning som civilingenjör inom byggkonstruktion och arkitektur och innehar lång erfarenhet av miljöfrågor inom samhällsbyggnadssektorn. Hon har senast arbetat som certifieringsspecialist med inriktning på BREEAM hos SGBC. Hon var högst delaktig i utvecklingen av manualen för BREEAM-SE v6.0, vilken lanserades i januari 2023. Tidigare positioner inkluderar rollen som kunnig konstruktör med fokus på fukt hos Sweco.

  – BREEAM-SE har utvecklats mycket de senaste åren med den nya manualen och implementeringen av EU-taxonomin. Jag ser fram emot att få följa medlemmarnas arbete med denna samt branschens fortsatta utveckling mot än mer hållbara projekt, säger Marika Gille, i en kommentar.

  Lotta Werner Flyborg, vd för SGBC, finner särskilt glädje i att detta är en internrekrytering.

  – Marika har en gedigen bakgrund inom hållbarhetsfrågor för byggnation och särskilt med BREEAM som verktyg. Hon bidrar med djupgående kunskap om systemet både i teori och praktik. Vidare är det extra roligt med internrekryteringar vilket är en viktig del av SGBC:s värdegrund att ta vara på och utveckla organisationens befintliga kompetens och personalstyrka, säger hon.

  Marika påbörjade sin nya tjänst den 1 juli 2023.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan