Skanskachef ska leda Samhällsbyggarna Stockholm

KARRIÄR Bertil Rosquist har utsetts till ordförande för Samhällsbyggarna Stockholm. Han har omfattande erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor i chefspositioner, senast på Skanska.

Skanskachef ska leda Samhällsbyggarna Stockholm
Bertil Rosquist. Foto: Samhällsbyggarna

Nu står det klart att Bertil Rosquist tar över som ordförande för Samhällsbyggarna Region Stockholm efter Alexander Yü, som tidigare varit uthyrningsansvarig på Atrium Ljungberg och innehaft posten i tre år.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Att jobba på bredden och inte bara inom ett område är nyckeln till förändring. Det är jag van vid från mitt arbete som chef inom hållbarhet, och det är också Samhällsbyggarnas ambition, säger Bertil Rosquist, i en kommentar.

Fakta

Bertil Rosquist

Ålder: 68

Gör: Ordförande Samhällsbyggarna region Storstockholm, konsult i egen regi, talare i Talarforum och My Speaker.

Bor: Nacka

Familj: Fru och två vuxna barn

Intressen: Sportintresserad, gillar cykling, skidåkning, styrketräning, hockeybockey.

Häftigaste resan: Vandring till Everest Basecamp hösten 2022.

Bertil Rosquist har arbetat med hållbarhetsfrågor i över 30 år, de senaste nio åren på Skanska. Han har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska högskolan, KTH, där han gick Samhällsbyggnadslinjen, väg- och vattenbyggnad. Under större delen av karriären har han jobbat med hållbarhetsfrågor på chefsnivå.

Exakt hur han kommer att leda arbetet i regionen framöver är inte spikat. Men han ser fram emot att samverka med föreningens övriga strategier.

– Jag vill gärna hitta en viktig fråga som vi kan jobba med under en period – och med kraft, avslutar han.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan