Uppsalahem testar ny boendeform

BOSTADSBRIST För att unga snabbare ska komma in på bostadsmarknaden testar Uppsalahem en ny boendeform och lanserar nu så kallade kompiskontrakt.

Uppsalahem testar ny boendeform
Foto: Adobe Stock

Precis som på många andra hålla i landet krävs det många år i bostadskön i Uppsala för att få hyra en liten lägenhet med lägre hyra.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Därför har Uppsalahem nu fattat beslut att testa att införa så kallade kompiskontrakt, vilket bolaget hoppas ska ge fler unga möjligheten att flytta hemifrån.

  Kontrakten är till för unga under 27 år, där två kompisar delar på kontraktet i bostaden under 4 år. Eftersom kontrakten är tidsbegränsade, behåller man sin vanliga kötid.

  – Vi vill underlätta för unga att komma in på bostadsmarknaden snabbare. Därför lanserar vi kompiskontrakt, där två vänner kan dela på kontraktet och hyran. Eftersom det är ett tidsbegränsat kontrakt kan de båda vännerna fortsätta att samla kötid till en egen bostad, och under tiden har de en trygg och förhoppningsvis rolig boendetid hos Uppsalahem, säger Mattias Tegefjord, vd Uppsalahem i en kommentar.

  De första kompiskontrakten gäller ett antal dublettlägenheter på 39 kvardratmeter med två enskilda rum och kokvrå i mitten. Bostäderna börjar att renoveras under hösten 2020 och allt eftersom Uppsalahem blir klara kommer lägenheterna att bli lediga och öronmärkas för kompisboende och kontrakt för två.

  Projektet ska pågå under ett år för att sedan utvärderas.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan