7 svenska företag ska bygga hållbart i New York

Energi Sju innovativa svenska företag inom fastighetssektorn får nu möjligheten att erövra den amerikanska marknaden tack vare ett nytt program från Energimyndigheten.

7 svenska företag ska bygga hållbart i New York
Nu står det klart att sju företag har antagits i uppstarten av programmet. Foto: Adobe Stock.

Skyline är ett specialanpassat program som riktar sig till svenska små- och medelstora företag som erbjuder gröna energilösningar inom fastighetssektorn. Programmet syftar till att stödja svenska företag att expandera i New York genom att erbjuda en rad förmåner och resurser.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Som en del av programmet kommer företagen att delta i en delegationsresa till New York i maj, där de får möjlighet att möta amerikanska fastighetsföretag, statstjänstemän och investerare för att utforska marknaden och presentera sina innovativa lösningar.

– Vi ser fram emot att stödja de antagna företagen, och ser att det finns goda möjligheter för deras innovationer att bidra på marknaden. Vi hoppas att programmet kommer ge idéer och kunskap för deras utveckling på andra sidan Atlanten, säger Sandra Ideskär, affärsutvecklare på Energimyndigheten.

New York Citys byggnader står idag för över 70 procent av stadens klimatutsläpp, vilket gör det till en av de största utmaningarna i kampen för en mer hållbar framtid. Men tack vare Inflation Reduction Act (IRA) och lokala klimatlagar har det öppnats upp för stora möjligheter att skapa en grönare och mer energieffektiv infrastruktur i staden.

De första sju företagen

Under våren 2023 sökte Energimyndigheten företag till det nya programmet och nu står det klart att sju företag har antagits i uppstarten av acceleratorprogrammet. Att delta i programmet är kostnadsfritt för företagen. Det som krävs av dem är engagemang och tid för att jobba med sin lansering på den amerikanska marknaden i New York.

  • Climacheck
  • Epishine
  • Mestro
  • Myrspoven
  • Nordic Propeye
  • Proptechcore
  • Sally R
Hämtar fler artiklar
Till startsidan