EU-tävling för hållbara städer – mer än 40 miljoner i prispotten

Stadsplanering Skapar din kommun inkluderande, tillgängliga och hållbara stadsmiljöer? Varje år anordnar EU-kommissionen en tävling som premierar just detta – och nu har ansökningarna öppnat.

EU-tävling för hållbara städer – mer än 40 miljoner i prispotten
En internationell jury kommer att utse vinnarna den 30 november 2023.

Access City Award är en årlig tävling som anordnas av EU-kommissionen för att hylla städer och kommuner som framgångsrikt främjar tillgänglighet och inkludering. Tävlingen skapar även möjligheter för erfarenhetsutbyte mellan olika länder.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Tävlingen grundar sig på FN:s globala mål 11 för hållbara städer och samhällen och ger kommuner en chans att visa upp sitt arbete inom hållbar stadsplanering ur ett internationellt perspektiv. Det ger också en möjlighet att reflektera över och utvärdera kommunens ansträngningar för att skapa fysiska och digitala miljöer som är tillgängliga för alla.

  I årets tävling kommer särskilt fokus att ligga på europeiska exempel som visar upp egenskaper kopplade till New European Bauhaus, nämligen hållbarhet, estetik och inkludering.

  Vinnarna får priser

  De städer och kommuner som vinner på EU-nivå kommer att bli belönade med prispengar enligt följande:

  • Första plats: 150,000 euro.
  • Andra plats: 120,000 euro.
  • Tredje plats: 80,000 euro.

  Anmälan till Access City Award sker digitalt på Europeiska kommissionens webbplats. Kommuner och städer med mer än 50 000 invånare är välkomna att ansöka. Sista dag för ansökan är den 18 september 2023.

  En internationell jury kommer att utse vinnarna den 30 november 2023 i samband med den europeiska dagen för personer med funktionsnedsättningar.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan