Han blir ny ordförande för Svensk Betong

Karriär Under torsdagen utsågs Stefan Ohlsson, VD för Strängbetong, till ny ordförande i branschföreningen Svensk Betong. Denna position innebär att han får en framträdande roll i branschens övergång till klimatförbättrade produkter.

Han blir ny ordförande för Svensk Betong
Stefan Ohlsson, VD för Strängbetong.

Under Svensk Betongs årsmöte utsågs Strängbetongs VD, Stefan Ohlsson, till ny ordföranden för branschorganisationen. Han ersätter avgående ordförande Ludwig Zetterström som lämnar efter sex år i Svensk Betongs styrelse, varav tre år som ordförande.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Att i rollen som ordförande vara med och leda branschens utveckling mot klimatneutralitet är en ansvarsfull uppgift som jag tar mig an med energi och engagemang. Betong har fantastiska egenskaper och har lagt grunden till vårt moderna samhälle och kommer vara vårt främsta byggmaterial under överskådlig tid. Dessvärre har samhällsutvecklingen gjort att vi nu har en akut klimatkris och då behöver alla agera och ställa om till mer klimatsmarta produkter, säger Stefan Ohlsson, i en kommentar.

Han påpekar vidare att alla måste ta ansvar och att byggbranschen är mer än redo att övergå till klimatförbättrade produkter. Han säger också att denna omställning kräver samarbete på alla nivåer och konkreta åtgärder, så att förändringen inte enbart består av tomma löften och vackra ord.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan