Han blir tegeljättens nya hållbarhetschef

Karriär Nu står det klart att Kristian Knorr Svane tillträtt rollen som hållbarhetschef hos tegelproducenten Wienerberger.

Han blir tegeljättens nya hållbarhetschef
Foto: Wienerberger

I den nyskapade rollen som hållbarhetschef ansvarar Kristian Knorr Svane för att driva Wienerbergers hållbarhetsarbete i Sverige, Danmark och Norge.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Som ny nordisk hållbarhetschef ser jag särskilt fram emot att driva de många viktiga utvecklingsaktiviteterna i ett ambitiöst företag som redan kommit långt när det gäller den hållbara agendan. Inte minst med LESS, marknadens mest CO2-sparande fasadtegel, har Wienerberger lagt en stadig grund, och det är nu min främsta uppgift att bygga vidare mot våra mål om CO2-neutralitet, återanvändning och en mer klimatmedveten tegelproduktion, säger han i en kommentar.

Kristian Knorr Svane, utbildad vid Arkitektskolan i Århus, har erfarenhet som arkitekt och hållbarhetsspecialist från sina tidigare positioner på GXN, Atelier Kristoffer Tejlgaard och AART.

– Jag är, och har alltid varit, driven av att utveckla den byggda miljön i en mer hållbar riktning. Omställningen är absolut nödvändigt och här kommer vi inte undan innovation och teknologisk utveckling. Min omfattande erfarenhet av att omdefiniera produkter och processer, samt mina utvecklingsfärdigheter, är bara några av sakerna jag tar med mig till bordet hos Wienerberger, avslutar han.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan