Här signeras de första lokala klimatkontrakten

Kommun För allra första gången har företag i Kristianstad ingått lokala klimatavtal med kommunen i syfte att stödja och främja lokala omställningsåtgärder och samarbete.

Här signeras de första lokala klimatkontrakten
De första lokala klimatkontrakten mellan Kristianstads kommun och näringslivet signerades den 6 oktober 2023. Foto: Pressbild.

Kristianstads kommuns pågående arbete inom klimatområdet tog ytterligare ett steg framåt denna vecka när de första lokala klimatavtalen undertecknades av Smekab Citylife, Länsförsäkringar Göinge Kristianstad, Knauf Danogips, Skanska Hus Syd distrikt Östra Skåne och Consid AB.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Alla företag och organisationer verksamma i Kristianstads kommun som vill stödja den lokala klimatomställningen och uppfyller kraven kan skriva under ett eget lokalt klimatavtal. Varje företag har friheten att definiera sina egna åtaganden. Målet med dessa avtal är att klart och tydligt beskriva de insatser som görs och de som planeras för att minska vår påverkan på klimatet.

– Vi har ett starkt näringsliv i Kristianstad och många företag är föregångare i klimatomställningen. Detta vill vi lyfta och synliggöra genom de lokala klimatkontrakten, säger Camilla Palm (M), kommunstyrelsens ordförande i Kristianstads kommun, i en kommentar.

Ökad transparens

De lokala klimatavtalen bidrar till att öka transparensen kring utmaningar och framsteg när det kommer till att minska klimatpåverkan i kommunen. Genom att företag ansluter sig till dessa avtal, skapas en samarbetsarena tillsammans med kommunen. Målet är att påskynda den lokala omställningen och erbjuda de deltagande företagen en plattform för kunskapsutbyte, samarbete och kompetensutveckling.

– Det har varit ett oerhört stort intresse från näringslivet att signera lokala klimatkontrakt och det är fantastiskt glädjande att fem företag nu har undertecknat de första, och därmed historiska, lokala klimatkontrakten med Kristianstads kommun, säger Linnéa Skoogh, projektledare på Kristianstads kommun.

Redan nu finns det flera företag som är klara för när Kristianstads kommun signerar lokala klimatkontrakt nästa gång. Det tillfället blir den 14 december 2023.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan