Ny redaktör för Hållbart Samhällsbyggande

Ny på jobbet Hållbart Samhällsbyggande har ny redaktör.
”Det var ganska självklart att söka sig till hållbarhetsområdet”, säger Anna Alexandersson om nya uppdraget.

Ny redaktör för Hållbart Samhällsbyggande
Anna Alexandersson, ny redaktör på Hållbart samhällsbyggande.

Välkommen till Miljö & Utveckling/Hållbart Samhällsbyggande!

– Tack!

Vem är du?

– Journalist sedan många år tillbaka, utbildad inom samhällsplanering och intresserad av bygg, byggnadsvård och trädgård.

Var har du jobbat tidigare?

– Inom dags- och kvällspress i Jönköping och Stockholmsområdet.

Varför är du intresserad av hållbart samhällsbyggande?

– Det är ett intresse som delvis alltid har funnits – hållbarhet och återbruk som perspektiv. Sedan har det i och med den samhällsutveckling som är växt fram som intresse även på ett mer professionellt plan. Jag har jobbat med lokaljournalistik och mycket av den handlar om exploateringsfrågor och samhällsbyggnadsfrågor i praktiken. Politiska beslut som berör i vardagen, hur samhällsplaneringen påverkar människor. Allt från vägbyggen till bostadsbyggen och samhällssystemet. Och med tanke på den klimatsituation som vi har idag och de oroande tecken som finns så var det ganska självklart att söka sig till hållbarhetsområdet.

Vad ska du sätta igång med?

– Något som påverkar mitt arbete väldigt konkret är klimatförändringarna, de vi har sett i sommar, dels värme, dels översvämningar. Just nu tittar jag på hur Gävle och området däromkring har hanterat översvämningarna och om och hur de går att förbereda åtgärder.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan