De prisas för sina insatser inom samhällsbyggnad

HÅLLBART BYGGANDE Under årets arkitekturgala fick tre enskilda personer inom samhällsbyggnadsbranschen pris för sina insatser. Prestationerna som prisades var en podcast, ett gratis digitalt verktyg för att öka cirkularitet inom byggnadsbranschen och ett samiskt arkitekturbibliotek.

De prisas för sina insatser inom samhällsbyggnad

En möjliggörare

Mustafa Sherif
Foto: Afry

Mustafa Sherif, stadsplanerare på Afry utnämndes som årets möjliggörare för podden Urbanistica Podcast.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

    Redan prenumerant?

    Juryns motivering var:

    ”Med perfekt tonträff har Mustafa Sherif genom sin podcast Urbanistica möjliggjort det pågående samtalet under en tid då detta behövdes som allra mest. Med fokus på staden, genuin nyfikenhet på sina gäster och en utvecklad förmåga att lyssna, är Sherif en möjliggörare som många har lagt sin röst på – och en röst vi gärna lyssnar till.”

    Podden finns här

    En miljöpionjär

    Emma Östlund
    Foto: Ettelva arkitekter

    Emma Östlund, hållbarhetschef på Ettelva arkitekter fick ta emot pris som årets miljöpionjär för sitt arbete med samarbetsprojektet CIX.

    Juryns motivering var:

    När alla pratar om cirkulärt byggande ser årets miljöpionjär till att det händer i praktiken. Samarbetsprojektet CIX är ett digitalt verktyg som går ner på byggnadsnivå och visar vad cirkularitet handlar om där. Att det är gratis är bjussigt och ökar chansen att det används i hela branschen.

    Läs mer om verktyget här

    Årets arkitekt

    Joar Nango
    Foto: Astrid Fadnes

    Joar Nango, konstnär och arkitekt utnämndes till årets arkitekt.

    Juryns motivering var:

    ”Arkitekten Joar Nango har tagit initiativet till det samiska arkitekturbiblioteket Girjegumpi som på ett befriande sätt ifrågasätter det traditionella biblioteket och lyfter grundläggande frågor om arkitektur och likaberättigande. Med sitt innehåll och den mobila formen bidrar Girjegumpi till nya idéer om vad ett bibliotek kan vara.”

    Biblioteket kan besökas virtuellt här

     

    Hämtar fler artiklar
    Till startsidan