De vill bygga fler hyreshus – i svenska villaträdgårdar

BYGG Från och med 1 mars är det tillåtet att bygga attefallshus som är 30 kvadratmeter stora. I samband med det lanserar företaget Botello ett koncept där de ska bygga bostäder för uthyrning på villatomter.

De vill bygga fler hyreshus – i svenska villaträdgårdar
Keyvan Houshmand, grundare av Botello och Douglas Lundholm, vd. Foto: Botello

– Vi vill bidra till att skapa ett mer hållbart Sverige. Både när det kommer till att öka antalet bostäder och att använda mer av den outnyttjade marken som finns, men också genom att rusta villaägare med en extra inkomst. Vår vision är att det ska vara så enkelt som möjligt att både tjäna pengar och bidra till en bättre bostadsmarknad.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Det säger Keyvan Houshmand, grundare av Botello. Han berättar att hela veckan är fullbokad med intressenter som anmält sig till den nylanserade tjänsten.

Konceptet går ut på att villaägare arrenderar ut 30 kvadratmeter av sin tomt till Botello som står för själva bygget, inklusive kostnader och underhåll. Sedan hyrs attefallshuset ut till en hyresgäst visa Bostadsförmedlingen. För att göra husen mer attraktiva finns utöver Bostadsförmedlingens vanliga krav, även trivsel och ordningsregler som behöver följas.

Husen förväntas attrahera framför allt unga, studenter som delar på boende eller nybildade familjer.

Projektet börjar i Stockholm men enligt Botello är planen är att det ska spridas vidare i övriga landet, bland annat till Västra Götaland och Gotland.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan