Energikraven för investeringsstöd ses över

POLITIK & JURIDIK Regeringen har tillsatt en snabbutredning där Boverket ska se över energikraven i förordningen om investeringsstöd. Anledningen är att kraven påverkas av de ändrade reglerna om energiprestanda i Boverkets byggregler (BBR).

Energikraven för investeringsstöd ses över
Foto: Adobe Stock

Regeringen har beslutat att energikraven i förordningen om investeringsstöd ska ses över av Boverket.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Anledningen är att kraven påverkas av de ändrade reglerna om energiprestanda i Boverkets byggregler (BBR) som föreslås träda i kraft 1 juli 2020.  Det finns i dagsläget två krav på energiprestanda i förordningen som båda påverkas av bestämmelserna i BBR enligt ett pressmeddelande från regeringen.

Nu ska Boverket bedöma om kraven är väl avvägda när de beräknas enligt de nya reglerna. Är de inte det ska nya nivåer för både grundkravet och för möjligheten till förhöjt stöd föreslås.

–  För att nå våra högt ställda klimatpolitiska mål behöver vi säkerställa att regelverken främjar ett energieffektivt byggande. Därför får Boverket detta uppdrag, säger bostadsminister Per Bolund i en kommentar.

Uppdraget ska redovisas senast 26 juni 2020 till regeringen.

Läs mer här

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan