Europas största solcellspark har tagits i drift

SOLENERGI Nu har det spanska energibolaget Iberdrola tagit Europas största solcellsanläggning i drift. Anläggningen har byggts i rekordfart och förväntas försörja en kvarts miljon personer med el.

Europas största solcellspark har tagits i drift
Foto: Iberdrola

 

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Núñez de Balboa solcellsanläggning i spanska Usagre färdigställdes i december 2019 och har byggts i rekordfart. På ett år blev anläggningen, som består av 1 430 000 solpaneler och har en installerad effekt på 500 MW, klar.
Den förväntas försörja en kvarts miljon människor med el.

Projektet på 300 miljoner euro har utvecklats i samarbete med den lokala kraftleverantören Ecoenergías del Guadiana och med hjälp av grön finansiering från Europeiska investeringsbanken och Spaniens officiella kreditinstitut.

Iberdrola, som satsar stort på både vind- och solenergi, planerar att installera ytterligare 3 GW solenergi fram till 2022 enligt ett pressmeddelande.

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser