Han ska leda Bengt Dahlgrens nya hållbarhetsatsning

KARRIÄR Nu står det klart att Dennis Fredin har rekryterats från Kålltorps Bygg till Bengt Dahlgren för att leda den nylanserade hållbarhetsavdelningen.

Han ska leda Bengt Dahlgrens nya hållbarhetsatsning
Dennis Fredin, tillträdande Team Manager, Strategisk Hållbarhet. Foto: Pressbild.

Teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren har länge velat stärka sin position inom hållbarhetsfrågor. Nu tar företaget ytterligare ett steg och lanserar en ny avdelning, helt dedikerad åt strategisk hållbarhet.

Enligt Bengt Dahlgren har hållbarhet numera blivit en ickefråga – och en förutsättning för att man som bolag ska kunna hålla jämna steg med sina konkurrenter.

”Allt fler finansiärer kräver någon form av hållbarhetsredovisning för att ge tillgång till kapital eller för att ge bättre villkor i finansieringen. De kraven kommer bara att öka i takt med att regulatoriska krav från EU, som exempelvis CSRD, implementeras ytterligare”,

skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vidare beskriver de att målet med satsningen är att kunna erbjuda företag det helhetsperspektiv och tillhörande tjänster som krävs för en riktig omställning. Allt från hållbarhetsrådgivning till hållbarhetsrapportering på ledningsnivå.

– Vi har alltid en helhetssyn på de projekt vi genomför, från det lilla till det stora. Tack vare det har vi märkt att vi kan skapa ett ännu större värde för våra kunder och samarbetspartners genom att ta ett större ansvar för hela deras hållbarhetsarbete, säger Henrik Jönsson, hållbarhetsansvarig på Bengt Dahlgren Göteborg, i en kommentar.

Den nya avdelningen på Bengt Dahlgren kommer att ledas av Dennis Fredin, med lång erfarenhet som KMA inom byggbranschen. Dennis har rekryterats från Kålltorps Bygg AB och tillträder sin nya tjänst på Bengt Dahlgren den 3 juni.

– Jag har under långt tid haft ett brinnande intresse för hållbarhet och cirkulär ekonomi. I den här nya rollen ser jag möjligheten att på allvar kunna vara med och driva igenom en förändring som både branschen och samhället i stort kommer att tjäna på i längden, säger Dennis Fredin, tillträdande Team Manager, Strategisk Hållbarhet.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan