Hon är ny hållbarhetschef på WSP

KARRIÄR Konsultbolaget WSP vill vässa kunderbjudandet och sin positionering inom hållbarhetsfrågor. Som en del av denna strategi har man nu utsett Anna Winde till ny hållbarhetschef.

Hon är ny hållbarhetschef på WSP
Anna Winde, hållbarhetschef. Foto: WSP

Anna Winde har lång erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor. Senast kommer hon från detaljhandeln rollen som hållbarhetschef på företaget NA-KD. Tidigare arbetade hon på Volvokoncernen som ansvarig för CSR-frågor. I grunden är hon utbildad civilingenjör inom industriell ekonomi.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Jag brinner för att stärka affären och förbättra företags konkurrenskraft genom hållbarhet. Min övertygelse är att företag som agerar ansvarsfullt och hållbart kommer att förbättra sin marknadsposition och sin lönsamhet samtidigt som de har en positiv inverkan på människor och planeten, säger Anna Winde, i en kommentar.

Rekryteringen är del av WSP:s satsning på att vässa kunderbjudandet genom att förstärka hållbarhetslösningar som en naturlig del av leveranserna. Företaget vill dessutom stärka sin externa positionering inom hållbarhetsfrågor.

– Anna har förstahandskänndedom om de dagliga utmaningarna som våra klienter står inför när de navigerar i den gröna omställningen. Den kunskapen i kombination med hennes framsynthet och erfarenhet av att arbeta med extern positionering kommer att stärka WSP som den ledande strategiska hållbarhetsrådgivaren, säger Helena Strandlund Selander, marknads- och kommunikationschef för WSP Sverige och Norden.

Anna Winde tillträdde i mars.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan