Hon blir ny ordförande för SGBC

Karriär Alexandra Hagen, vd på White Arkitekter, har blivit vald som den nya ordföranden för Sweden Green Building Council (SGBC). Samtidigt har tre nya ledamöter också valts in i styrelsen.

Hon blir ny ordförande för SGBC
Alexandra Hagen är sedan 2018 vd för White Arkitekter och nu även ordförande i SGBC. Foto: Anders Bobert

SGBC:s nya ordförande och ledamöter har ett brett urval av erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn. Alexandra Hagen har varit vd för White Arkitekter sedan 2018 och har även erfarenhet som utlandschef för koncernen samt från bolagets forsknings- och kunskapsnätverk.

– Vår sektor står inför stora utmaningar och det kommer att krävas flexibilitet och nytänkande de kommande åren. Vi går in i en kritisk fas men med styrelsens nya sammansättning finns alla förutsättningar att nå ut och bidra till att skala upp miljö- och klimatarbetet inom stadsplanering, infrastruktur, nyproduktion och befintlig bebyggelse, säger Lotta Werner Flyborg, vd på SGBC, i en kommentar.

Alexandra Hagens ambition är att bidra till en ökad takt i omställningen.

– Omställningen av bygg- och fastighetsbranschen är avgörande för ett hållbart Sverige och vi ser hur engagemanget bland branschens aktörer ökar. Samtidigt förändrar ny lagstiftning och teknik förutsättningarna för utvecklingen, säger hon.

De nya ledamöterna i styrelsen är Anette Seger, vd för Ramboll, Catharina Belfrage Sahlstrand, hållbarhetschef på Handelsbanken, och Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan