Rapport: Så tar fastighetsägare socialt ansvar

SOCIAL HÅLLBARHET Att inte kunna lösa sitt bostadsbehov beror oftare på svag ekonomi än missbruksproblem eller psykisk ohälsa. Med en ny rapport vill Fastighetsägarna Stockholm peka på utmaningar och behov i dagens bostadsmarknad, skildra konsekvenserna av de problem som de ser ser och bidra till lösningar.

Rapport: Så tar fastighetsägare socialt ansvar
Foto: Adobe Stock

– Socialt ansvarstagande är en självklar fråga för många fastighetsägare idag och det visar den innovationsförmåga och vilja att testa nya idéer som utmärker privat företagsamhet. Jag hoppas att rapporten både ska inspirera fler fastighetsägare till ett bostadssocialt engagemang och bidra till ett fördjupat samtal om de långsiktiga bostadsreformer som Sverige behöver, säger Oskar Öholm, vd Fastighetsägarna Stockholm i ett pressmeddelande.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Organisationen har tagit fram rapporten Hitta hem-så tar fastighetsägare ett ökat socialt ansvar. 

  I den berättar fastighetsbolagen Heimstaden, Wallfast, Bergsundet, Stena Fastigheter, Wåhlin Fastigheter och Malmegårds Fastigheter om  bostadssociala insatser som de bidrar med.

  De har alla lite olika vinkel på sitt engagemang. Det handlar om bostäder till människor med missbruksproblematik, initiativ för att motverka ensamhet och engagemang för barn och unga med bland annat läxhjälp i skolan. Samarbeten med aktörer som Stockholms Stadsmission, Skyddsvärnet och egna satsningar beskrivs som framgångsrika och långsiktigt hållbara.

  Att inte kunna lösa sitt bostadsbehov av egen kraft beror oftare på svag ekonomi än missbruksproblem eller psykisk ohälsa enligt Fastighetsägarna. Den gruppen benämns idag som de strukturellt hemlösa och sedan mitten av 1990-talet har människor med låg ekonomisk standard vuxit till 15 procent av befolkningen.

  Läs rapporten här

   

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan