Betongföretag satsar på jämställdhet och mångfald – med regnbågsfärgad säck

Social hållbarhet Som ett led i arbetet med att förstärka värdegrunder som jämlikhet, mångfald, tolerans och repsekt lanserar nu ett stort företag inom betongbranschen en regnbågsfärgad betongsäck.

Betongföretag satsar på jämställdhet och mångfald – med regnbågsfärgad säck
Finja Betong satsar på mångfald och lanserar regnbågsfärgad betongsäck. Foto: Fina Betong.

Många förknippar nog inte betong med glada regnbågsfärger. Men det vill nu företaget Finja Betong ändra på genom att lansera en regnbågsfärgad betongsäck som ett led i sitt arbete med social hållbarhet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Betongsäcken har tagits fram tillsammans med Lee Christiernsson, tidigare Björn Christiernsson. Björn blev känd av svenska folket som ”Snickar-Björn” i TV4-programmet Äntligen hemma. Efter att programmet slutade sändas fortsatte Björn under tio års tid att snickra i Finjas serie ”Björn bygger bo”.

  I samband med att ”Snickar-Björn” nu har kommit ut som transsexuell lanserar Finja den regnbågsfärgade betongsäcken. Det är företagets mest sålda produkt, och de glada färgerna kommer att pryda säcken under ett halvår.

  – För oss är det en självklarhet att respekt, mångfald och tolerans är ledorden i vår bransch. Därför har vi valt att erbjuda vår storsäljare Finbetong i en regnbågsförpackning. Vi kommer att skänka en del av överskottet från försäljningen till BRIS, säger Gull-Britt Jonasson, Koncern-VD Finja i en kommentar.

  Parallellt pågår inom företaget ett internt arbete för att förstärka värdegrunder som jämlikhet, mångfald, tolerans och respekt.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan