Byggföretagets jämställdhetssatsning: ”Rekordstort intresse”

Social hållbarhet Peabs nya lärlingsprogram enbart för kvinnor har mötts av en betydande respons, med över 2000 kandidater som sökt sig till programmet.
– Det visar tydligt på ett ökat intresse bland kvinnor för byggbranschen, säger företagets affärsområdeschef, Stefan Danielsson.

Byggföretagets jämställdhetssatsning: ”Rekordstort intresse”
Lärlingsprogrammet erbjuder en månadslön om minst 25 000 kronor.

Peab lanserade lärlingsprogrammet Byggåret i februari – en satsning på drygt 30 miljoner kronor i syfte att väcka intresset bland kvinnor för yrket som byggnadsarbetare. Över 2000 kandidater sökte till programmet och nu inleds rekryteringen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Det här är ju en fantastisk siffra och långt över våra förväntningar, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab, i en kommentar.

Byggåret erbjuder en betald lärlingsutbildning för kvinnor som vill utforska nya karriärmöjligheter, och programmet kommer att genomföras på flera platser runt om i landet. Totalt finns det cirka 50 lärlingsplatser tillgängliga.

– Vi har en alldeles för låg andel kvinnliga byggnadsarbetare i vår bransch och nivån har stått stilla länge. Vi vill att fler ska få upp ögonen för oss genom att erbjuda ett betalt prova-på-år, säger Stefan Danielsson.

Lotta Brändström, affärsområdeschef för Anläggning på Peab, förklarar att satsningen är en del av företages strävan mot en mer jämställd byggbransch.

– Att intresset för att gå Byggåret blev så stort visar så tydligt att det finns ett stort behov av fler lärlingsplatser i branschen och det känns fantastiskt att vi på Peab kan dra vårt strå till stacken för att komma en bit på vägen till en mer jämställd byggbransch. Vi hoppas så klart också att de som inte får en plats på Byggåret i år kan söka sig till någon av våra branschkollegor, avslutar hon.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan