Engelska städer sparar miljarder på sina träd

EKOSYSTEMTJÄNSTER Nu har en ny rapport från Storbritanniens Office of National Statistics  uppskattat värdet av de ekosystemtjänster som landets träd erbjudit stadsregionerna under de senaste åren. 

Engelska städer sparar miljarder på sina träd
London. Foto: Adobe Stock

Enligt en ny rapport från Storbritanniens Office of National Statistics sparar träden i de engelska stadsregionerna miljarder i både minskade hälsokostnader, koldioxidhalter och kostnader för luftkonditionering.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Värdet för minskade hälsokostnader till följd av förbättrad luftkvalitet i stadsregionerna motsvarade 938 miljoner pund under 2017 och minskade koldioxidhalter uppskattades samma år till ett värde på 1,2 miljarder pund enligt studien.

  Dessutom kylde den urbana grönskan de 11 stadsregioner som ingick i studien tillräckligt under de varmaste dagarna 2018 för att spara 229,2 miljoner pund i arbetskraftsproduktivitet och minskade luftkonditioneringskostnader.

  En del av studiens syfte är att främja plantering av träd och upprätthålla grönområden i Storbritanien, enligt Hazel Trenbirth på Office of National Statistics.

  – Storbritanniens träd har ett värde som går långt utöver vad du kan få genom att hugga ner dem, säger hon i en presskommentar.

  Läs rapporten här

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan