Miljöchef Magnus Ulaner lämnar HSB – ska blir klimat- och energiexpert

Energi och klimat Magnus Ulaner är ny klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. "Det engagerar mig att förvalta och fördjupa Allmännyttans klimatinitiativ för att hålla tempo i den omställning samhället ska genomgå."

Miljöchef Magnus Ulaner lämnar HSB – ska blir klimat- och energiexpert
Magnus Ulaner, klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta. Foto: Kalle Nordlund/Stock Adobe

Sveriges Allmännytta har rekryterat Magnus Ulaner. Han har tidigare arbetat i olika roller inom miljöområdet och är sedan 2014 miljöchef på HSB Riksförbund. Han har som miljöchef varit ansvarig för bevakning och påverkan på lagar och regler inom miljö, energi och hållbarhet, i Sverige och på EU-nivå. Han har även stöttat HSB:s föreningar och bolag inom miljö, energi och hållbarhet på strategisk nivå.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Magnus Ulaner har ett brett kontaktnät i branschen och har representerat HSB i branschgemensamma initiativ som Färdplan för fossilfri byggsektor, Färdplan för fossilfri uppvärmning och BeBo, Energimyndighetens nätverk för energieffektiva flerbostadshus samt ordförande i Miljöbyggnads operativa råd.

  Hans roll på Sveriges Allmännytta

  På Sveriges Allmännytta blir hans fokus klimat- och energifrågor.

  – Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att arbeta med klimat- och energifrågor på Sveriges Allmännytta, som för mig är en mycket stark och viktig aktör inom bostadssektorn. Det engagerar mig att förvalta och fördjupa Allmännyttans klimatinitiativ för att hålla tempo i den omställning samhället ska genomgå, säger Magnus Ulaner i ett uttalande.

  ”Ett stort stöd till våra medlemsföretag”

  Jonas Högset, fastighet- och hållbarhetschef på Sveriges Allmännytta om betydelse av rekryteringen:

  – Vi är mycket glada över att Magnus har valt att börja hos oss. Jag är helt övertygad om att Magnus med sin förståelse och sitt engagemang för klimat- och energifrågor kommer vara ett stort stöd till våra medlemsföretag i deras strävan att bli klimatneutrala.

  Börjar på Sveriges Allmännytta nästa år

  Magnus Ulaner börjar som klimat- och energiexpert på Sveriges Allmännytta i slutet av januari nästa år.

  – Klimatfrågan berör alla sektorer i samhället och påverkar så många andra frågor globalt såväl som lokalt. Min förhoppning är att kunna bidra till Sveriges Allmännyttas arbete för en bostadssektor som är socialt hållbar och resurs- och klimateffektiv.

  Magnus Ulaner ersätter HSB:s klimatexpert Gabriella Castegren, som haft uppdraget på konsultbasis.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan