Han ska leda Fojabs hållbarhetsarbete

KARRIÄR Arkitektkontoret Fojab har nyligen tillsatt två nya chefer internt. Sedan den 1 mars har företaget en ny hållbarhetschef och en utvecklingschef.

Han ska leda Fojabs hållbarhetsarbete
Anders Eriksson Modin blir hållbarhetschef på FOJAB. Foto: Andrea Papini.

Anders Eriksson Modin är Fojabs nya hållbarhetschef. Han har jobbat på företaget sedan 2007 och har lång erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor inom olika projekt.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Vidare leder han arbetsgruppen för hållbara material inom Lokal Färdplan Malmö 2030 och sitter i styrelsen för Solar Region Skåne. Anders Eriksson Modins fokus ligger på att integrera mobilitet i den hållbara utvecklingen och att använda arkitekturen som ett verktyg i klimatomställningen.

  – Just nu är det stort fokus på ekologisk hållbarhet utifrån klimatavtryck och biologisk mångfald. Vi märker det överallt i debatten, politiska direktiv, nya regler och lagar och hur det påverkar hela byggbranschen. Det är bra och viktigt, men vi får inte glömma bort den sociala hållbarheten, för utan den aspekten blir resultatet inte bra. Det är inte lätt att mäta mjuka värden som identitet, inkludering, gemenskap och jämställdhet, men vi vet hur viktigt det är för att skapa långsiktigt hållbara platser. Och självklart behöver vi ha med oss den ekonomiska hållbarheten, för utan den aspekten blir projekten inte av, säger Anders Eriksson Modin, i en kommentar.

  Petra Jenning är Fojabs nya utvecklingschef. Hon är arkitekt och har varit en del av företaget sedan 2012. Under de senaste åren har hon fungerat som innovationsledare med fokus på digital utveckling.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan