JM inför fossilfria arbetsplatser

Klimatarbete JM inför krav på att fordon och arbetsmaskiner som används på arbetsplatserna enbart ska tankas med förnybart drivmedel och/eller vara eldrivna.
Kravet börjar gälla från och med september i år.

JM inför fossilfria arbetsplatser
Maria Sandell, hållbarhetschef på JM. Foto: JM

Kravet ställs mot leverantörer som hyr ut fordon och arbetsmaskiner till JM samt till bränsleleverantörer till tankar som finns på arbetsplatserna.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Sverige har ett mål om att vara fossilfritt 2045. JM har ett mål om att minska våra klimatpåverkande utsläpp till nära noll senast 2030. Att införa fossilfria arbetsplatser är ett viktigt bidrag på väg mot de båda målen och vi hoppas att initiativet ska inspirera andra företag samt stimulera leverantörer till produktutveckling, säger Maria Sandell, hållbarhetschef på JM, i en kommentar.

Så mycket beräknas utsläppen minska

Implementeringen startar i Sverige under 2022, men med ambitionen att implementering ska ske även i Norge och Finland på sikt.

När initiativet införs i Sverige beräknas utsläppen kunna minska med cirka 2 100 ton CO2 ekvivalenter/år.

Kravet börjar gälla från september 2022. Undantag kan göras om tillgång till förnybara alternativ eller eldrivet inte är tillräcklig.Hämtar fler artiklar
Till startsidan