Energimyndigheten begär förändringar i solcellsstödet

POLITIK & JURIDIK Slutdatum för solcellsstödet behöver skjutas upp och tydligare signaler behövs om stödets avslut. Det menar Energimyndigheten som nu lämnat in en hemställan till regeringen om behov av förändringar i stödet.

Energimyndigheten begär förändringar i solcellsstödet
Foto: Adobe Stock

På grund av den rådande pandemin blir det vissa förseningar i installationen av solceller och energilager som nu är planerade eller på gång.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Eftersom den sista dagen att slutföra installationen för den som får solcells- eller energilagerstöd är 31 december 2020 kan det innebära att de privatpersoner eller företag som sökt solcells- eller energilagerstöd riskerar att inte bli färdiga med installationen i tid för att man ska kunna begära ut sin utbetalning.

Det menar Energimyndigheten som nu har skickat in en hemställan till Infrastrukturdepartementet. Där föreslås att den sista dagen att färdigställa anläggningen som anges i förordningarna om stöd till solceller och energilager bör flyttas fram 6 månader. Det skulle göra att fler hinner slutföra sina installationer i tid för att få ut det stöd som de fått beviljat.

– Det är viktigt att de som planerar att installera solceller eller energilager faktiskt vågar genomföra installationen som de fått stöd för, man ska kunna känna en trygghet att trots de förseningar som kan bli på grund av den rådande pandemin så kommer man att kunna genomföra installationen i tid, säger Susanne Karlsson, enhetschef Hållbar el på Energimyndigheten i en kommentar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan