Uppdaterad certifiering för byggsektorn med fokus på taxonomin

Certifiering En uppdaterad hållbarhetscertifiering för fastigheter sätter nu fokus på EU:s taxonomikrav och minskad klimatpåverkan.

Uppdaterad certifiering för byggsektorn med fokus på taxonomin
Sabina Jonestrand, chef Breeam. Foto: SGBC

Sweden Green Building Council, SGBC, presenterar nu en svensk uppdatering av det internationella certfieringssystem för hållbart samhällsbyggande Breeam. Den uppdaterade certifieringen går under namnet Breeam-se v6.0 och beskrivs som en ny generation certifieringar anpassade efter svenska krav och förhållande.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Ett av målen med den nya versionen är att anpassa certifieringens kriterier för att bättre ligga i linje med EU:s taxonomi för fastigheter.

  – Många av de aktörer som certifierar enligt Breeam ser fram emot de förbättrade kraven och linjeringen med EU-taxonomin. Det känns positivt att Breeam kan fortsätta att vara ett bra verktyg för hållbarhetsrapportering och grön finansiering, säger Sabina Jonestrand, chef Breeam på SGBC, i en kommentar.

  Skärpta klimatkrav

  Andra områden där kriterierna vässats i den nya Breeam-versionen är krav på minskad klimatpåverkan. Det är också det kriteriet som enligt Sabina Jonestrand kan ge störst hållbarhetsnytta.

  SGBC konstaterar i en kommentar i samband med lanseringen att samhällsbyggnadsbranschen utvecklas snabbt och att det med detta följer skärpta miljökrav. SGBC skriver vidare att organisationen försöker uppdatera sina certifieringssystem i takt med utvecklingen så att certifierade byggnader lever upp till nya kraven.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan