Basta får ny vd

Karriär Pehr Hård tar över efter Sussi Wetterlin i IVL Svenska Miljöinstitutets dotterbolag Basta. Pehr Hård kommer närmast från Sweden Green Building Council (SGBC).

Basta får ny vd
Pehr Hård, ny vd på Basta. Foto: Pressbild

Nu får Basta en ny vd. Det är Pehr Hård som tar över rollen efter Sussi Wetterlin, som varit vd för Basta i sju år. Pehr Hård kommer från Sweden Green Building Council (SGBC), där han bland annat varit chef för certifieringsprocessen. Pehr Hård har även tidigare arbetat på Svanen.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Pehr Hård som ny vd för Basta. Pehr har en gedigen bakgrund både i certifieringsfrågor för branschen och inom digitalisering samt hållbarhetsfrågor. Det ger Basta en fortsatt bra grund för att utveckla arbetet med att skapa effektiva, vetenskapliga och trovärdiga sätt att verifiera byggprodukternas miljöprestanda, säger Anna Jarnhammar, vice vd på IVL Svenska Miljöinstitutet, i ett uttalande.

Pehr Hård om nya rollen på Basta

Basta är en databas med byggprodukter som klarar vissa krav på kemiskt innehåll. I databasen finns idag över 170 000 artiklar. Den ägs av IVL tillsammans med Byggföretagen.

Pehr Hård säger så här om sitt nya uppdrag:

– Jag har haft förmånen att arbeta med organisationer i olika branscher, däribland järnvägsinfrastruktur, kemitekniska produkter och byggnad, vilket har breddat min förståelse för näringslivets utmaningar i relation till hållbarhet i stort och kravställning specifikt. Nu ser jag fram emot att bli del av Basta och att vara med och ta nästa steg för organisationen.

Länk till Bastas materialdatabas för bygg- och anläggningsprodukter 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan