Nytt samarbete kring cirkulärt och klimatsmart armeringsstål

material Nytt fossilfritt och cirkulärt armeringsstål producerat av innovativ vätgasteknik kan snart vara på marknaden. Skanska är ett av de första företagen som anmält sitt intresse.

Nytt samarbete kring cirkulärt och klimatsmart armeringsstål
steel rebar for reinforcement concrete at construction site with house under construction background

Skanska och stålföretaget Celsa Nordic meddelar att man påbörjar ett samarbete kring minskad klimatpåverkan från armeringsstål i byggprojekten. Lösningen för att nå målet ligger i det nya armeringsstål som Celsa Nordic producerar från restmaterial med klimatsmart vätgasteknik.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Totalt kommer cirka 80 procent av Skanska Sveriges totala klimatavtryck från inköpt byggmaterial. Av dessa utsläpp kan 10 procent kopplas till stål.

  – Vi behöver innovativa byggmaterial med lägre klimatpåverkan. Intentionsavtalet med Celsa Nordic är en viktig del i vår klimatresa och vi ser fram emot samarbetet, säger Lars Jonson, affärsutvecklingsdirektör på Skanska Sverige, i en kommentar.

  Leveranserna från Celsa Nordic till Skanska ska påbörjas i början av 2025.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan