Ny hållbarhetschef hos teknikkonsult

Karriär Malin Ljung Eiborn är teknikkonsultföretaget Rejlers nya hållbarhetschef.
– Jag är en hållbarhetsnörd med stort intresse för politik och samhällsfrågor, säger hon.

Ny hållbarhetschef hos teknikkonsult
Malin Ljung Eiborn

Rollen som hållbarhetschef är ny inom Rejlers med cirka 2700 anställda.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Det känns fantastiskt att få förena min industrierfarenhet med konsultkunnandet och leda arbetet med att utveckla det mest hållbara erbjudandet i teknikkonsultbranschen, säger Malin Ljung Eiborn som kommer att ingå i koncernledningen.

Hon har tidigare bland annat arbetat som hållbarhetsdirektör på Billerud Korsnäs, som hållbarhetschef inom Weber Shandwick, ett nätverk av kommunikationsbyråer, och på Utrikesdepartementet.

Beskriv kort dig själv.

– Jag skulle beskriva mig själv som en hållbarhetsnörd med stort intresse för politik och samhällsfrågor. Får panik av överkonsumtion som konsument, men vill framför allt bidra till att de med störst påverkan ställer om. Älskar skogsluft och att laga mat som får ta tid.

Varför bytte du jobb?

– Rejlers har en oerhört stor potential i att bidra till snabbare omställning av både industri, infrastruktur och energisektor. Det finns ett driv och en ambition som tilltalar mig starkt. Viktor Svensson, som är koncernchef, skapar enorm energi med förändring i fokus. Att få möjlighet att forma, utveckla och genomföra rejäl omställning tillsammans med honom och hela bolaget är helt enkelt ett drömläge. 

Vad hoppas du uppnå på det nya jobbet?

– Jag vill ta vara på all den kunskap, expertis och skicklighet som finns och vrida upp både tempo och ambition från strategiskt perspektiv, så att alla uppdrag som Rejlers har i än större utsträckning både bidrar till omställning och utmanar uppdragsgivarna att ta större kliv mot hållbar omställning. 

Vilka är de största utmaningarna?

– För mig personligen att lära känna organisationen, förstå var det krävs förändringar och var det finns potential. Men också att hålla hög ambition inte bara i strategi utan i hela genomförandet och kunna öka tempot kontinuerligt för att ligga i framkant i en samhällsutveckling som går i rasande tempo. 

Vilken är den viktigaste frågan för den kommande regeringen på hållbarhetsområdet?

– Politiken behöver ta klimatfrågan på allvar. Jag är oerhört besviken på valrörelsen från alla partier, som visat upp en kortsiktighet som är alarmerande. Politiken underskattar både väljarnas och industrins förväntningar på svenskt ledarskap i klimat- och energipolitiken. Just nu ligger näringslivet långt före och frustrationen är stor. Här måste politiken våga fatta obekväma beslut som leder oss rätt på lång sikt.

Malin Ljung Eiborn tillträder sitt nya jobb den 1 december 2022.  

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan